Astellas Meppel

Voor Astellas Pharma Meppel hebben wij het verzoek gekregen om een installatie te leveren voor dakverwarming.

Astellas is een jong, vooruitstrevend bedrijf dat zich inzet voor het verbeteren van de gezondheid van mensen overal ter wereld. Dit doen ze door de productie van innovatieve en betrouwbare farmaceutische producten, waaronder medicijnen. Astellas behoort tot de top twintig van de farmaceutische bedrijven ter wereld. Er werken wereldwijd 16.000 werknemers.

Door uitbereiding van één van de gebouwen voor opslag van de producten ontstond er naast de nieuwe hoogbouw constructief een probleem. De laagbouw zou door de hoge wand op het dak te maken kunnen krijgen met sneeuwophoping in de winter. Sneeuw ophoping ontstaat niet alleen door hevige sneeuwval maar ook wind zorgt voor stuwing van de sneeuw. Het gewicht van de sneeuw op dit gedeelte zou kunnen zorgen voor een overbelasting van de constructie. Omdat aanpassen van de staalconstructie geen mogelijkheid was, heeft men gekozen voor de oplossing om deze strook te verwarmen. De bouwkundige afdeling van de gemeente is hier mee akkoord gegaan.

Totaal is er een oppervlakte van 250 m2 aan verwarming geïnstalleerd met een vermogen van totaal 40 kW. De dakverwarming wordt automatisch geregeld door een besturingsinstallatie die op het dak is geplaatst. De regelunit bestaat uit een ijsmelder in de kast en een sensor op het dak tussen de verwarming. De besturingskast is voorzien van uitgebreide technische veiligheidsvoorzieningen tegen spanningsuitval en storingen.

Dakverwarming is een veiligheidsvoorziening die door de service afdeling van Jowitherm elk jaar voor de winter een uitgebreide controle krijgt op de werking van de installatie.

  • SpecialistNoll Kroese
  • Producten
  • GegevensDakverwarming