Fietspoint Stationsplein Oost Utrecht

Van BAM Bouw en Techniek heeft ETHERMA de opdracht gekregen om de entree van de grootste fietsenstalling van de wereld te voorzien van hellingbaanverwarming. De fietsenstalling bevindt zich naast Utrecht Centraal.

Voordat de fietser vanaf de straat de stalling in rijdt waarin nu 6.000 en straks 12.500 fiets gestald kunnen worden, komen ze over een opvallende hellingbaan. In het winterseizoen zal het gecoate oppervlak door bevriezing van sneeuw en ijs glad kunnen worden. Onder het gekleurde wegdek in het beton is een elektrische wegdekverwarming opgenomen, die door de automatische regeling met een sensor in de helling de verwarming op tijd inschakelt. Het systeem reageert op vochtigheid en temperatuur zodat al onder de +3 graden en bij voldoende vochtigheid de verwarming preventief aan gaat. Bij +2 graden is er op de grond namelijk al kans op het bevriezen van natte weggedeeltes.

De Gemeente Utrecht werkt samen met Prorail, NS en de Jaarbeurs aan een nieuw stationsgebied, dat samen met de oude binnenstad straks het centrum van Utrecht vormt. Bijna alle nieuwe hellingbanen voor de toegang tot de vele parkeergarages en vele trappen die rondom het stationsgebied liggen, zijn door ETHERMA voorzien van diverse op maat gemaakte verwarmingssystemen.

  • SpecialistNoll Kroese
  • Producten
  • GegevensHellingbaanverwarming