Piet Klerkx Waalwijk

Wie aan zware, winterse weeromstandigheden denkt, zal wellicht niet meteen aan dakverwarming denken. Toch is dakverwarming een niet meer weg te denken product uit het leveringsprogramma. Dakverwarming is een veiligheidssysteem dat instortingsgevaar voorkomt.

Een goed voorbeeld van onze dakverwarmingsinstallatie vinden we bij Piet Klerkx in Waalwijk. Men heeft drie panden, waarvan er één nieuw is en twee oud. Het nieuwe pand heeft standaard al dakverwarming gekregen. De tweede fase, de oude bouw, heeft het nu ook. Dakverwarming zorgt ervoor dat sneeuwophoping wordt omgezet in smeltwater die vervolgens via de afvoeren het dak verlaat.

De door Jowitherm uniek op de markt gebrachte dakverwarming bestaat uit een UV-bestendige verwarmingsmat. De installatie is zeer zuinig. We minimaliseren het te verwarmen oppervlak tot wat strikt noodzakelijk is. Dit is enkel het gebied waar alleen sneeuwophoping kan ontstaan. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een ijsmelder in combinatie met een daksensor. De ijsmelder bevindt zich in de schakelkast en de sensor bevindt zich op het dak. De sensor communiceert met de ijsmelder die vervolgens het verwarmingssysteem inschakelt. Kortom, een compleet geautomatiseerd systeem.

Bij Piet Klerkx is de elektrische dakverwarming ingeregeld op 40 tot 80 kW. Bij de twee oudere gebouwen zijn respectievelijk 92,0 en 122,0 m² dakverwarmingsmatten verwerkt, met een capaciteit van 175 watt per m².

  • SpecialistNoll Kroese
  • Producten
  • GegevensDakverwarming