Regionaal Textiel Sorteer Centrum te Steenwijk

U I T G A N G S S I T U A T I E .
Installateur Groen & Leutscher VOF te Eesveen is benaderd door Regionaal Textiel Sorteer Centrum (RTSC) te Steenwijk voor verlichting in hun pand. Tijdens de gesprekken is een vraag gekomen of infraroodverwarming geschikt zou zijn voor deze ruimte. De vraag is door de installateur bij de technische groothandel Rexel te Meppel neergelegd. Vervolgens heeft Rexel aangegeven dat ETHERMA hier een oplossing voor heeft.

D E  U I T D A G I N G .
Door de in eerste instantie aanwezige gas heaters werd erg veel stof door de ruimte heen geblazen. Dit zorgde ervoor dat de medewerkers irritaties opliepen, zoals verkouden en niezen. De 28 IR panelen zorgen ervoor dat de warmte egaal verdeeld wordt over de ruimte, zonder verplaatsting van stof met een aangename werktemperatuur.

D E  O P L O S S I N G .
ETHERMA heeft hier 28 stuks EEZ-2000 panelen aangeboden met een totaalvermogen van 56,0 kW. Ook hebben wij voor de installateur een schakelkast ontworpen. In de schakelkast is een groepenverdeling toegepast waar de panelen eenvoudig op aangesloten kunnen worden. Onze werkvoorbereiding heeft een duidelijke legplantekening uitgewerkt, zodat het voor de installateur vrij eenvoudig is hoe en waar hij de panelen moet plaatsen voor een juiste warmteverdeling.

Download hier de volledige casestudy:

ETHERMA EEZ – Casestudy – Regionaal Textiel Sorteer Centrum – Steenwijk

  • SpecialistNoll Kroese
  • Producten
  • GegevensAll Electric