All Electric

De energiekosten stijgen jaarlijks en inmiddels is het voor bedrijven en huishoudens een kostenposten die een groot deel van het budget inneemt. Minder energie gebruiken, slimmer en zuiniger met energie omgaan, zuinige energiesystemen en duurzame energie zijn oplossingen die zorgen voor een daling van de kosten. In Nederland komt ongeveer de helft van de energiebehoefte uit gas. Gas is echter een fossiele brandstof die steeds lastiger te winnen is en ook schaarser en duurder wordt. Alle reden om eens te kijken naar alternatieven.

Onze visie

Er zijn veel varianten om op een duurzame manier de woning te voorzien van warmte en elektriciteit. All Electric gaat uit van een woning of gebouw, waarbij elektriciteit de enige energiebron is. Elektriciteit opgewekt met duurzame energiebronnen, zoals zonne-energie en wind energie. Geen hout, geen pellets en geen gas. De kern van dit concept is onafhankelijkheid van gas- en andere energieleveranciers, een hoog leef- en wooncomfort en natuurlijk elektriciteit als enige energiebron. We nemen u mee in onze visie.

Duurzame toekomst

In onze overtuiging begint een duurzame toekomst bij het bewustzijn van het gebruik van onze natuurlijke bronnen en middelen. Dit gebruik moeten we zo efficiënt mogelijk maken: de Trias Energetica.
Zo passen duurzame passiefwoningen zeer goed in onze all electric visie. Maar ook vinden wij het belangrijk dat onze producten zoveel mogelijk lokaal worden geproduceerd, in Duitsland, Oostenrijk en Zweden.

Nederland All Electric

Onze illusie is niet dat op zeer korte termijn All Electric gemeengoed gaat worden, maar een land als Duitsland is de pioniersfase op dit gebied al ontgroeid en ook in andere Europese landen wordt All Electric steeds vaker realiteit. De All Electric woning heeft de volgende kenmerken:

- Optimaal geïsoleerd,
- Uiteraard elektrisch verwarmd met bijvoorbeeld infrarood verwarming
- Voorzien van PV-panelen voor duurzame winning elektriciteit,
- Gebruik van een accusysteem om opgewekte elektriciteit op te slaan,
- Domoticasysteem voor optimale regeling en controle,
- Complete integratie van belangrijke elektriciteit verbruikers in de woning.

Verwarmen met electriciteit

Elektrische verwarming en infraroodverwarming heeft een aantal zeer belangrijke voordelen:

- de verwarming reageert snel en is eenvoudig individueel regelbaar
- de oplossingen zijn zeer veilig en onderhoudsvrij
- de levensduur van de verwarming is ruim 2x zo groot als conventionele oplossingen
- infrarood- en stralingsverwarming geven een zeer hoog comfort
- de producten kunnen zeer goed in uiteenlopende interieurs worden toegepast, zichtbaar of onzichtbaar

Duurzame investering

De producten stralen comfort en luxe uit, maar hebben ook een lange levensduur. Kenmerkend van infraroodpanelen voor het verwarmen van een ruimte en verwarmen van de werkplek is de efficiëntie van stralingswarmte, waardoor de temperatuur in de ruimte standaard 1 of 2 graden lager kan. Verder wordt dankzij geavanceerde domotica de hele energiebehoefte optimaal geregeld en is elk vertrek op de gewenste temperatuur op ieder moment van de dag. De PV-panelen wekken elektriciteit op en de accu’s zorgen voor opslag en optimalisatie van de energiebalans in de woning. Verwarmen met elektriciteit is flexibel, simpel, comfortabel, mooi en duurzaam.

Specialist in infrarood verwarming

Elektrisch verwarmen heeft het imago van duur en inefficiënt. Met de huidige nieuwe ontwikkelingen is dit imago onterecht. Als specialist in elektrische verwarming in Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk, introduceert ETHERMA All Electric in de Nederlandse markt. Naar onze mening liggen er op dit gebied kansen voor producenten, leveranciers, de elektrotechnische installateur, natuurlijk voor de eindklant en voor ons als bedrijf. We gaan dan ook graag met u in gesprek om dit concept nader te bespreken of om te kijken of samenwerking interessant kan zijn.